Cultuur & Media
NTR

In de koffer van Petra Possel: vrolijke en vileine verhalen

foto: Wim Kluvers/NTR (bewerkt door redactie)foto: Wim Kluvers/NTR (bewerkt door redactie)
  1. Nieuwschevron right
  2. In de koffer van Petra Possel: vrolijke en vileine verhalen

Petra Possel presenteert Radio Kunststof en Radio Mangiare!. Daarnaast schrijft ze verschillende columns en boeken. Over reizen en eten maar ook persoonlijke verhalen. Wat vindt Mossel zelf leuk om te lezen? In haar koffer gaan dit jaar deze drie boeken mee.

1. Heartburn - Nora Ephron


Little Brown UK

Possel: "Dit boek is van dezelfde schrijfster van When Harry met Sally. Het is een hilarisch verslag van een vrouw die hoogzwanger is en wordt bedrogen en verlaten door haar man. Het is autobiografisch, Ephrons man, journalist Carl Bernstein, kreeg een affaire met politica Margaret Jay. Ik kreeg dit boek van een vriend, het is echt heel grappig, vrolijk, vilein en droevig tegelijk."

2. Wederzijds - Kees ’t Hart


Querido

"Paul de Leeuw tipte deze roman in zijn tv programma. Het is inderdaad een goed verhaal over een duister gezelschap, Wederzijds genaamd, dat op eigen houtje recht gaat halen en overlast gaat bestrijden. De hoofdpersoon en zijn vrouw raken tot over de oren verstrikt in iets waar ze helemaal niet willen zijn. Het is een goed geschreven boek, zoals ik gewend ben van Kees 't Hart. Vol scherpe observaties van de menselijke geest met al haar gekke uithoeken."

3. De gaskolonie – Margriet Brandsma, Heleen Ekker en Reinalda Start


Passage

Aan dit boek is Possel nog niet toegekomen, maar het ligt klaar om te lezen. "Het gaat over de tragedie rond de Groningse gaswinning, geschreven door drie journalisten van het NOS Journaal. Ik ben heel benieuwd naar de geschiedenis van dit gebied en wat de schrijvers boven tafel hebben gekregen", aldus Possel.

Meer boekentips? Lees die van presentatoren Patrick Lodiers, Suzanne Bosman en Mischa Blok.

Ster advertentie
Ster advertentie