Cultuur & Media
MAX

Roelof Hemmen trekt bij 538 nieuw laatje open

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Roelof Hemmen trekt bij 538 nieuw laatje open

Roelof Hemmen is afgelopen week begonnen met zijn nieuwe baan bij Radio 538. Hij is de opvolger van Henk Blok als nieuwslezer in de 538 Ochtendshow met Frank Dane. Blok neemt een sabbatical, maar volgens Roelof Hemmen keert Blok daarna niet meer terug in de ochtendshow.

Dat zei Hemmen zondag op De Perstribune van Max. "Ik ben de nieuwslezer van de ochtendshow. Henk is wel in dienst bij Talpa, maar zal niet in die functie terugkeren." Roelof Hemmen maakt daarnaast ook nog tot volgende maand het programma BNR’s Big Five op BNR Nieuwsradio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van presentator bij BNR tot nieuwslezer op 538 is een opmerkelijke stap erkent ook Hemmen. "Mensen waren verbijsterd. Ik was geen vaste luisteraar van 538." Toch kreeg hij veel positieve reacties in zijn eerste week. "Mensen waren positief, dat vond ik fijn om te horen want je komt toch ineens op de plek van Henk Blok die immens populair is." Wel merkte Hemmen dat hij nerveus was op zijn eerste dag.

Stan Storimans

Roelof Hemmen was voor zijn werkzaamheden bij BNR Nieuwsradio ook al actief als nieuwslezer. Toen bij RTL Nieuws. Daar heeft hij nog veel goede herinneringen aan cameraman Stan Storimans. In 2008 kwam hij om het leven bij de oorlog in Zuid-Ossetië in Georgië. Het overlijden van Storimans raakt Roelof Hemmen nog altijd. "Ik heb met Stan vaak gewerkt in Nederland. Stan was het soort cameraman die je altijd bij je wilde hebben. Als Stan er was kwam het altijd goed."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roelof Hemmen is elke werkdag te horen tussen 6:00 en 10:00 uur in de 538 Ochtendshow en ook nog met het programma BNR’s Big Five vanaf 10:00 uur op BNR Nieuwsradio.

Ster advertentie
Ster advertentie