Cultuur & Media

Boekentips voor de zomervakantie: Mieke van der Weij tipt haar favorieten

foto: Nico Kroonfoto: Nico Kroon
  1. Nieuwschevron right
  2. Boekentips voor de zomervakantie: Mieke van der Weij tipt haar favorieten

[AVROTROS] De zomervakantie staat voor de deur. En waar we in ons drukke bestaan vaak niet aan lezen toekomen, is de vakantie de uitgelezen periode om eindelijk weer wat boeken te verslinden. Maar welke stop je nou in je koffer? De presentatoren van NPO Radio 1 helpen je graag een eindje op weg en delen deze zomer hun boekentips.

Presentatrice Mieke van der Weij trapt de reeks af. Voor haar recensiewerk voor haar eigen Leesclub leest deze Neerlandica ongelooflijk veel boeken. Een kenner, dus. Doe daar je voordeel mee. Dit zijn de boeken die zij dit jaar meeneemt op vakantie:

1. De Kuur (Emily Kocken)

“In ieder geval gaat De kuur van Emily Kocken mee. Een boek dat voortborduurt op De Toverberg van Thomas Mann, over een gezin dat afreist naar dat sanatorium waar De Toverberg zich afspeelt. Gedurfd, en ik las er al een mooie recensie over. Ik ga het boek ook bespreken voor de eerste aflevering van Mieke's Leesclub na de vakantie. Dus toch weer beetje werk.”

Uitgeverij: Querido
Auteur: Emily Kocken

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kuur wordt ook wel omschreven als een ‘verontrustende soap-noir’. Meer weten?

2. Lichte jaren (Elizabeth Jane Howard)

"Ook Lichte jaren van Elizabeth Jane Howard, een dikke pil over een Engelse familie eind jaren dertig. Ik ken deze Engelse schrijfster niet (ze is in 2014 overleden), maar ik ben benieuwd. En aan zo'n boek kom ik in de normale drukke werkweken niet toe, want dan moet ik al zo veel lezen. Het is het eerste deel uit een reeks dus als het bevalt, wordt het tijd voor een sanatoriumverblijf."

Uitgeverij: Atlas Contact
Auteur: Elizabeth Jane Howard

3. Willem Kloos (Peter Janzen en Frans Oerlemans)

"En ook zeker één non-fictie titel, een fijne biografie. Die over Willem Kloos van Peter Janzen en Frans Oerlemans. Ik heb hem wel vluchtig gelezen toen ze een paar maanden geleden bij me te gast waren in Met het oog op Morgen, maar hij verdient mijn volle aandacht. Hij is erg leuk geschreven namelijk. Als Neerlandica ben ik toch altijd meer dan gemiddeld geïnteresseerd in schrijversbiografieën."

Uitgeverij: Van Tilt
Auteurs: Peter Janzen en Frans Oerlemans

Ster advertentie
Ster advertentie