Cultuur & Media
VPRO

Het beste van Nooit Meer Slapen: Britta Böhler

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Het beste van Nooit Meer Slapen: Britta Böhler

Het programma Nooit Meer Slapen is de komende week met zomerstop. Een goed moment om terug te blikken op alles wat goed ging en op de mooie gesprekken. Het VPRO-programma heeft tien gesprekken van het afgelopen jaar geselecteerd om nog eens extra uitlichten. Eén daarvan is het gesprek met advocate Britta Böhler.

Britta Böhler is een Nederlandse advocate van Duitse afkomst. Ze studeerde rechten, filosofie en politieke wetenschappen, en speelde een rol in enkele van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen decennia. Ze verdedigde onder andere de moordenaar van Pim Fortuyn en leden van de Hofstadgroep.

Onlangs verscheen bij haar afscheid als bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam; De goede advocaat, een boek over de ethiek van de advocatuur. Eerder schreef ze samen onder het pseudoniem Britta Bolt de thriller Heldhaftig. En in 2013 verscheen haar romandebuut De beslissing. Op Facebook reageerde Floor met een ''Verdorie, ik sliep al!'', waarop wij dachten: maar wat kunnen wij daaraan doen? Pieter van der Wielen sprak met Britta Böhler.

Bekijk ook: Het beste van Nooit Meer Slapen: Michel Szulc-Krzyzanowski

Zomerstop

Over een week is Nooit Meer Slapen terug met de reguliere programmering. Tot die tijd hoor je om twaalf uur ’s nachts uitzendingen van Brainwash Zomerradio.

Ster advertentie
Ster advertentie