Cultuur & Media
KRO-NCRV

'De geloofwaardigheid van Thierry Baudet is een stapje minder geworden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De geloofwaardigheid van Thierry Baudet is een stapje minder geworden'

Thierry Baudet tweette afgelopen vrijdagavond dat twee dierbare vriendinnen ernstig waren lastiggevallen door vier Marokkanen in een trein. Onjuist, reageerde de NS. Onno Hoes zegt in Spraakmakers dat de geloofwaardigheid van Baudet met deze tweet "weer een stapje minder is geworden."

Volgens de oud-burgemeester van Maastricht zet Baudet hier "de makkelijkste en meest kwetsbare doelgroep" in een hoekje. Hij noemt het 'schandalig' dat je dit bericht als volksvertegenwoordiger de wereld in helpt. "Dit is gewoon een fake verhaal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De waarheid

Journalist Leonard Ornstein vindt het opmerkelijk dat een doctor, wetenschapper en politicus als Baudet het niet zo nauw met de waarheid neemt. "Hij zegt dat ze ernstig lastigvallen zijn en het blijkt gewoon niet te kloppen." Daarbij had één van die 'Marokkaanse meneren' een Friese moeder en Drentse vader. "Als doctor had hij dit beter kunnen checken."

Wederzijdse demonisering

Ornstein: "Het is belangrijk dat de wederzijdse demonisering stopt. FvD vindt het ook vervelend als hun standpunten niet serieus genomen worden." Daarom denkt de journalist dat het belangrijk is dat Baudet dichtbij de waarheid blijft.

'Beetje dom'

AD-columnist Angela de Jong citeert Máxima: "Hij is een beetje dom." Ze noemt de tweet van Baudet "framen voor eigen politiek gewin." Wat haar vooral stoort is dat Baudet graag tweet, maar niet meer reageert op het tegengeluid van de NS. "Dat het nu zo stil is, vind ik heel laf."

Ster advertentie
Ster advertentie