Cultuur & Media
KRO-NCRV

Foto die de wereld schokt: 'Dit verhaal moet verteld worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foto die de wereld schokt: 'Dit verhaal moet verteld worden'

De foto van de levenloze lichamen van een vader en zijn dochter uit El Salvador gaat de wereld over. Ze verdronken in de rivier de Rio Grande in een poging Amerika te bereiken. Ook de gasten in het Mediaforum van Spraakmakers reageren geschokt.

Het Mediaforum met Jan Slagter en Gert-Jaap Hoekman

Jan Slagter, directeur Omroep Max: "Dit geeft heel goed weer hoe een wanhopige vader met zijn vrouw en kinderen wilde vluchten uit El Salvador op zoek naar een beter leven in Amerika. Dit hadden wij ook gedaan als we in die situatie hadden gezeten. Dit moet we laten zien. Dit verhaal moet verteld worden. Het is verschrikkelijk."

Quote

Het is een bizar stilleven

Gert-Jaap Hoekman van NU.nl

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl: "De foto is een soort onderhuids gruwelijk. Je ziet wel twee lijken. Dat is schokkend, maar het is niet bloederig. Het verhaal achter de foto is schokkender dan de foto zelf. Het is een bizar stilleven."

Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau: "Het is in de allereerste plaats een menselijk drama in drievoud. Wat ik zie is een vader die zijn kind in veiligheid probeert te brengen. Een menselijk drama dat in alles heen snijdt."

Ster advertentie
Ster advertentie