Cultuur & Media
KRO-NCRV

NOS-hoofdredacteur: 'Teleurstellend' dat media geweerd worden bij schouw Nicky Verstappen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS-hoofdredacteur: 'Teleurstellend' dat media geweerd worden bij schouw Nicky Verstappen

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff noemt het ‘teleurstellend’ dat media dinsdag niet toegelaten worden bij de schouw in de zaak Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. Gelauff reageert in Spraakmakers op de uitkomst van een kort geding dat mediaorganisaties tegen de rechtbank hadden aangespannen.

De Limburgse rechtbank wil bij die schouw geen pers hebben, omdat de aanwezigheid verstorend zou werken. De rechter in Den Haag zei volgens de NOS dat hij niet op de stoel van de rechter in Limburg wilde gaan zitten, omdat er wettelijk geen hoger beroep mogelijk is tegen de beslissing van de rechtbank in Limburg. Hij voegde daar wel aan toe dat een andere waardering in deze zaak mogelijk was geweest, aldus de NOS.

Gelauff, die het kort geding namens Het Genootschap van Hoofdredacteuren en de NOS aanspande, noemt het positief dat de rechter formeel gezien géén inhoudelijk oordeel heeft geveld. "Het goede nieuws daarvan is, dat dit géén principiële uitspraak is of de pers bij een schouw aanwezig mag zijn."



Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Roos Schlikker

Ster advertentie
Ster advertentie