Cultuur & Media
NOSNTR

Artiesten proberen met livestreams in de picture te blijven

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten proberen met livestreams in de picture te blijven

Veel artiesten doen er alles aan om zich toch te laten zien tijdens de coronacrisis. Concerten geven kan niet, dus zijn er nu veel 'livestream-concerten'. Vanavond bijvoorbeeld is een concert van wereldster Dua Lipa te zien op internet.

"Dit belooft wel een show te worden die doet denken aan een groot concert", zei 3FM dj Vera Simons in Nieuws en Co. "Er zijn gastoptredens, er is een loods afgehuurd, heel veel spektakel en een vrouw die heel goed live kan spelen. Ik heb hoge verwachtingen daarbij."

Video niet beschikbaar

Fans die het concert willen zien vanavond, moeten daar een kaartje voor kopen: 15 euro. Zo proberen de artiesten, net zoals voor de pandemie, geld te verdienen met concerten. "Ze doen het heel slim. Ze verkopen bijvoorbeeld in verschillende periodes de kaartjes voor dit evenement", zegt Simons.

"Ook zag ik dat ze speciale tickets verkopen, waarbij je bij de pre-show kan zijn. Ook is er nog een afterparty met een dj-set. Dus ze zorgen er wel voor dat als fan een hele ervaring kan meemaken vanuit huis."

Blijft dit?

Simons ziet dat de markt van de live-concerten snel is ontwikkeld. "Je merkte dat, toen de pandemie net was uitgebroken, artiesten niet zo goed wisten hoe ze hiermee om moesten gaan. Bijvoorbeeld de twijfel of er geld voor een concert gevraagd moest worden."

Toch begint het te voelen als een 'echte' concertervaring, zegt Simons. "Wat ze nu laten zien, heb ik best wel het idee dat ik iets heb meegemaakt na een concert."

Zweetoksels

Maar desondanks hoopt Simons dat de concerten met publiek weer snel kunnen plaatsvinden. "Ik had nooit gedacht dat ik hardop zou zeggen dat ik de zweetoksels bij concerten zou missen, of dat iemand bier over mij heen gooit. Ik hoop echt dat we weer snel tegen elkaar aangeplakt kunnen staan", besluit ze.

dua lipa

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie