Cultuur & Media
AVROTROS

Diederik Jekel: 'Corona-regels kunnen niet eerlijk en begrijpelijk tegelijkertijd zijn'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Jekel: 'Corona-regels kunnen niet eerlijk en begrijpelijk tegelijkertijd zijn'

Heldere uitleg over corona voor alle doelgroepen. Dat heeft wetenschapsjournalist Diederik Jekel de afgelopen maanden gemist. "Het is als regering niet voldoende om alleen bij de NOS een paar persconferenties te doen, want hoe goed ze het ook doen, niet iedereen luistert of kijkt naar de NOS."

#140 - Diederik Jekel - Miss Podcast

In Miss Podcast vertelt Jekel dat het belangrijk is om uit te leggen dat corona-regels elkaar altijd zullen tegenspreken. "Regels zijn eerlijk of ze zijn begrijpelijk, maar je kunt het niet allebei hebben. Als je zegt dat iedereen moet thuisblijven, dan is dat begrijpelijk, maar niet eerlijk, want het land gaat eraan kapot. En als je uitzonderingen maakt om het eerlijk te maken, wordt het dus ook onbegrijpelijker."

Maak podcasts en tiktokfilmpjes

Daarnaast vindt Jekel dat de voorlichting over corona veel breder zou moeten worden gegeven. "Er zijn anderhalf miljoen mensen in Nederland die niet kunnen lezen of schrijven. Er wordt veel te weinig aandacht besteed aan die kwetsbare groepen. Het was slimmer geweest als de regering een productiemaatschappij had opgericht met als opdracht: hier is een denktank van virologen en immunologen die je alles mag vragen en ga voor alle verschillende groepen podcasts, tiktokfilmpjes maken."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Francis van Broekhuizen
Luister hier naar de aflevering met JW Roy

Ster advertentie
Ster advertentie