Cultuur & Media

Het is stil op straat

BNNVARA
foto: youtube/rtvrijnmondfoto: youtube/rtvrijnmond
  1. Nieuwschevron right
  2. Het is stil op straat

Straatkrantverkoper 'Blikkie' die zingend zijn kranten in het centrum van Rotterdam aan winkelende voorbijgangers sleet is terminaal ziek. Plots was hij weg en na een paar maanden ging RTV Rijnmond naar hem op zoek. Hij blijkt in een hospice te liggen met uitgezaaide leverkanker.

"Wie maakt me blij, wie koopt een krantje bij mij?" Twintig jaar lang zong de Surinaamse straatkrantverkoper 'Blikkie' dit lied voor de Bijenkorf in Rotterdam. De 74-jarige Johan Van Dams-Blikslager heeft volgens het bericht van RTV Rijnmond uitgezaaide leverkanker. Ooit speelde hij in het jeugdteam van het nationale elftal van Suriname. Maar toen hij in Nederland kwam raakte hij verslaafd aan drugs en belandde op straat.

Bijna elke dag was hij op de trappen voor de Bijenkorf te vinden en verkocht al zingende de straatkrant. Zelf laat Blikkie weten aan RTV Rijnmond dat hij de stad, de Bijenkorf en zijn klanten erg mist. Maar ook de stad en veel Rotterdammers missen hem. Zij die hem een warm hart toedragen zijn een petitie gestart om een tegel of gedenksteen te plaatsen waar 'Blikkie' altijd stond.

Maandag wordt hij naar een hospice gebracht en je kan hem een kaartje sturen.

Johan "Blikkie"
Hospice Cadenza,
Oosterhagen 239
3078CL Rotterdam

Wij brengen hem een muzikale groet en draaien Tuintje in mijn hart, voor Blikkie, te vinden in onze De Nieuws BV Nederlandse plaat playlist.

Ster advertentie
Ster advertentie