Cultuur & Media

Nederlandse songfestival artiest Jeangu Macrooy krijgt groot straatkunstportret bij Ahoy

NOS
foto: Instagram Tymon de Laatfoto: Instagram Tymon de Laat
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse songfestival artiest Jeangu Macrooy krijgt groot straatkunstportret bij Ahoy

Het kunstwerk van Jeangu Macrooy maakt Tymon de Laat ter ere van het Eurovisiesongfestival, dat op op 18 mei in Ahoy van start gaat. De straatkunstenaar is nog druk aan het werk om het portret op tijd af te krijgen.

''Ik denk dat we op de helft zijn, het meeste werk gaat zitten in het gezicht en het haar, dat is detailwerk,'' vertelt De Laat in het Oog op Morgen. Hij heeft samen met zijn team twee weken om het werk af te krijgen.

Veel kleur en beeldspraak

Het portret heeft veel kleur en details. En dat terwijl bij straatkunst details nog best lastig zijn. Over zijn aanpak van het megaproject: ''Aan de hand van een foto heb ik een schets gemaakt.''

Daarnaast zal de oplettende kijker zien dat de muziek van de geportretteerde Macrooy ook terug te vinden is. ''Ik heb hem ook gevraagd naar zijn gedachten over de plaat en wat hij ermee probeert te vertellen,'' geeft De Laat een kijkje achter de schermen. ''Het nummer gaat om de kracht uit jezelf halen, hij zingt over een muntje dat niet de breken is, ik vind dat een hele mooie beeldspraak en probeer dat in het kunstwerk te verwerken.''

Het is niet het enige element dat terug te zien is. Passanten die de muziek van Macrooy kennen kunnen op zoek naar nog meer beeldspraak. ''Er zijn verschillende elementen uit zijn lied die ik heb geprobeerd te verwerken.'' Welke? Dat laat de kunstenaar over aan de verbeelding van de kijker.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie