Naar homepage
Cultuur & Media

Documentaire zaak-Nicky Verstappen van Ewout Genemans mag worden uitgezonden

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire zaak-Nicky Verstappen van Ewout Genemans mag worden uitgezonden

De documentaire over de zaak-Nicky Verstappen mag 'gewoon' worden uitgezonden bij RTL. Dat heeft de rechter besloten na een kort geding van Jos B., de man die veroordeeld is voor de dood van Verstappen. Genemans zei voor het kort geding dat hij toch wel verrast was door het kort geding. "De documentaire gaat helemaal niet over Jos B."

Dat zei Genemans zondag op De Perstribune van MAX. "De documentaire gaat niet over de vraag of Jos B. schuldig is of niet. Hij zit daarin als verdachte en zolang het hoger beroep loopt noem ik hem ook zo. Wij volgen de politie en het OM." Zaterdag werd bekend dat B. een kort geding aanspande om de documentaire van de buis te weren. "Ze wisten dat we hiermee bezig waren. Dat ze deze stap dan één dag voor de uitzending zetten vind ik bijzonder", zegt Genemans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het diepste geheim was Genemans met de documentaire bezig. Niemand mocht ervan weten. "Ik wist dat het bijzonder was. Het was dan ook niet moeilijk om dat geheim te houden voor de buitenwereld."

Van acteur naar producent

Hoewel Genemans pas 35 jaar oud is heeft hij al een lange loopbaan achter zich liggen. Die begon als acteur in onder meer de kinderserie Zoop. Daarin speelde hij een jongen die vaak verliefd was op meisjes, terwijl hij in werkelijkheid nu samen is met een man. "Dat was wel gek. Iedereen is op die leeftijd met zichzelf bezig."

Later werd Genemans nog presentator van allerlei kinderprogramma's. Maar het meest bekende fragment van Genemans is misschien wel het Televizier-Ring gala van 2011. Voetbal International (nu Veronica Inside) ging er met de hoofdprijs vandoor en Genemans was als verslaggever aanwezig in de VI-studio. De heren van VI staken de draak met hem en tot overmaat van ramp had Mies Bouwman geen idee wie hij was. Later is het tussen die twee goed gekomen. "Ik heb daarna nog een brief gekregen van Mies Bouwman", zegt Genemans daarover. "Die staat nog in mijn kantoor. Heel lief eigenlijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tweedelige documentaire De Zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek is vanavond om 21:15 uur en maandagavond om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Ster advertentie
Ster advertentie