Cultuur & Media
MAX

30 jaar 'Definitely Maybe': 'Maar kans op reünie Oasis nul'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 30 jaar 'Definitely Maybe': 'Maar kans op reünie Oasis nul'

Het debuutalbum ‘Definitely Maybe’ van Oasis is volgend jaar 30 jaar oud. Om dat te vieren is een jubileumtour aangekondigd. Alle kaarten zijn binnen no-time verkocht. Alleen is de kans dat Oasis echt op het podium verschijnt volgens radio-dj van KINK Tim op het Broek nul.

“Die komen nooit meer bij elkaar”, aldus Op het Broek. Noel en Liam Gallagher hebben altijd ruzie. Heel lang dacht Op het Broek dat daar een verdienmodel achter zat. “Ik dacht dat ze dat op lieten borrelen en ze dan toch gebroederlijk op het podium zouden verschijnen. Dan moet je een duur kaartje kopen en is iedereen weer blij.” Maar inmiddels is hij ervan overtuigd dat de haat tussen beiden allesbehalve gespeeld is.

De verschillen

De broers Gallagher zijn dan ook twee totaal andere karakters. Zo flirt Noel graag met het establishment in Engeland. Daar wil Liam niks van weten. “Hij noemt zichzelf een ‘man of the people’”, aldus Op het Broek. “Liam vindt dat Noel zijn achtergrond verloochent.” De broertjes hebben onder andere hierover sinds het einde van de band altijd ruzie gehad. Om over de ruzies tijdens het bestaan van Oasis nog maar te zwijgen. Hoe de jublieumtour van Oasis eruit gaat zien, wie er dan op het podium gaat staan en óf er überhaupt een tour komt, is dus nog onduidelijk.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie