Cultuur & Media
AVROTROS

Toine van Peperstraten over emotioneel afscheid bij Studio Sport: 'Dat had niet mogen gebeuren'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Toine van Peperstraten over emotioneel afscheid bij Studio Sport: 'Dat had niet mogen gebeuren'

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Die boodschap kreeg presentator Toine van Peperstraten van huis uit al mee. En ook bij Studio Sport werd dit motto hem op het hart gedrukt. Dat vertelt hij in Miss Podcast.

{podcast audio="156349" caption="#97 - Toine van Peperstraten recenseert Dit was de radio" }

"Het gaat alleen om de boodschap die je zelf verkondigt. Met andere woorden: doe zelf maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Probeer niet op te vallen. En dat is wel jammer want daardoor word je een beetje, ja, ik zou willen zeggen gewoon saai."

Van Peperstraten begon zijn tijd bij Studio Sport met onder andere Humberto Tan en Dione de Graaff. "Dat was een tijd, je mocht niet te veel van jezelf laten zien. Dat is eigenlijk wel jammer. Want als je toen was begeleid op allerlei fronten, dan denk ik dat er veel meer uitgehaald was. Dan had je veel meer goeie meters kunnen maken. We hebben nu allemaal heel veel meters gemaakt, maar dan had je jezelf meer kunnen ontwikkelen."

Afscheid

Zijn emotionele afscheid bij Studio Sport kan hij niet terugkijken. "Het had niet mogen gebeuren, en plein public. Nee, dat is een stomme fout geweest."

In onder andere Veronica Inside werd door Johan Derksen en René van der Gijp de draak gestoken met zijn emoties. "Zij maken een programma wat daarop gebaseerd is. Het gaat natuurlijk om voetbal, maar ook om mensen in de media, zeker collega's van andere zenders, om daar iets mee te doen. Ja professioneel heb je wel zoiets van, ja het zal, maar achteraf denk je: het is ook weer heel flauw om daar zo lang mee door te gaan.

Spijt?

Over de vraag of hij spijt had van de overstap naar Fox Sports wilde hij twee jaar lang niet eens nadenken. "Inmiddels ben ik erachter dat ik er absoluut geen spijt van heb, omdat ik het gewoon moest doen. Ik was na twintig jaar op alle gebieden toen aan een nieuwe omgeving. En natuurlijk neem je afscheid van collega's die inmiddels vrienden zijn geworden, je neemt afscheid van een ontzettend sterk raamwerk. Op een gegeven moment heb je een nieuwe omgeving nodig, je op een ander gebied weer ontwikkelen, dus daar heb ik geen spijt van gehad."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Henk Westbroek
Luister hier naar de aflevering met Mark Tuitert

Ster advertentie
Ster advertentie