Cultuur & Media

Laatste album Vreemde Kostgangers: 'We hebben het in ieder geval kunnen afsluiten'

KRO-NCRV
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Laatste album Vreemde Kostgangers: 'We hebben het in ieder geval kunnen afsluiten'

Het derde en laatste album van Vreemde Kostgangers is er: Mist. En dat het er is, is bijzonder. "Als ik die plaat in m'n handen heb, dan denk ik: we hebben het in ieder geval kunnen afsluiten", zegt Boudewijn de Groot bij De Taalstaat.

"Het was sowieso de bedoeling dat we met kostgangers zouden ophouden", zegt De Groot tegenover Frits Spits. "Iedereen zou weer zijn eigen ding doen. Maar op deze manier zal er wel een gemis blijven, want het is niet klaar." De formatie waar naast hijzelf Henny Vrienten en George Kooymans deel van uitmaakten, is uit elkaar gevallen. Vrienten is vorig jaar is overleden, George Kooymans lijdt aan de ziekte ALS.

De uitdrukkelijke wens van Henny

Dat Mist, met dertien liedjes, nog kon uitkomen, vindt De Groot bijzonder. "Zo hebben we toch nog iets kunnen afsluiten. In ieder geval op een normale manier. Het kon ook met de tour stoppen. Dan was het allemaal als een nachtkaars uitgegaan."

Maar de plaat was al grotendeels klaar, de nummers hadden ze al grotendeels geschreven - dat scheelde. "En het was ook Henny z'n nadrukkelijke wens dat we die plaat zouden afmaken. En dat is dus gelukt. Als ik die plaat in m'n handen heb, dan denk ik: we hebben het in ieder geval kunnen afsluiten."

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie