Cultuur & Media
KRO-NCRV

Laatste DWDD: 'Programma zit op absolute hoogtepunt'

foto: Benjamin Kampsfoto: Benjamin Kamps
  1. Nieuwschevron right
  2. Laatste DWDD: 'Programma zit op absolute hoogtepunt'

Na vijftien jaar presenteert Matthijs van Nieuwkerk vanavond voor het laatst De Wereld Draait Door. "Het programma zit op zijn absolute hoogtepunt", zegt tv- en radiodirecteur van Talpa Paul Römer in Spraakmakers.

"Het is een gids in de kunst, cultuur en wetenschap. Een troost en een vriend om mee te lachen." Römer bejubelt de rol van Van Nieuwkerk als presentator. Waar redacties wisselden, bleef hij "de constante factor".

Voor Römer zit de kwaliteit van het programma in de manier waarop het gemaakt wordt, zeker de afgelopen weken. "Authentiek, geen publiek en wars van vormpjes."

Authentiek

Het mooiste gesprek van de afgelopen tijd vindt hij dat met André van Duin, die vertelde over diens overleden man. "Ik meen het oprecht, dit is een van de mooiste gesprekken op televisie van de afgelopen 10 jaar. De volgende Sonja-Barend-award gaat naar dit gesprek.

Het interview is 'echt', vindt Römer. "Het is een echt gesprek tussen twee vrienden, normaal in de huiskamer, nu in de studio, waar je als kijker bij mag zijn. Dat gevoel krijg je."

Het Mediaforum met Paul Römer en Zoë Papaikonomou

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie