Cultuur & Media
AVROTROS

Tineke de Nooij vocht in begintijd Veronica voor gelijk salaris: 'Ik stond te schreeuwen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tineke de Nooij vocht in begintijd Veronica voor gelijk salaris: 'Ik stond te schreeuwen'

"Bij de dj's was ik de enige vrouw, en daarom moest ik 's morgens Koffietijd presenteren, want dat was voor de huisvrouwen", vertelt radiopresentator Tineke de Nooij in MISCHA! over haar begintijd bij Veronica. "Later heb ik gevochten om in de avond mijn eigen muziek te mogen draaien", aldus De Nooij.

#290 - Tineke de Nooij - MISCHA!

Waar de presentator ook voor gevochten heeft, is een gelijk salaris. "Ik had er de pest in dat die jongens veel meer verdienden dan ik. Ik ben naar de directie gestapt, stond daar te schreeuwen. Ze hebben het meteen hersteld."

'Luisteraars weten mij te vinden'

De Nooij ging met pensioen en hield dat acht maanden vol. Sinds vorig jaar is ze weer bij Veronica te horen. "Luisteraars weten mij te vinden, en dat vind ik zo ongelooflijk leuk. De muziek die ik draai vinden ze allemaal fantastisch."

De Nooij constateert een nieuwe trend in radioland: "Je hebt nu van die dj's die vier, vijf man om zich heen hebben. Van die meelachers. Ik word er gek van. Ik vind het wel heerlijk om een leuke technicus te hebben waar ik even mee kan praten."

#290 - Tineke de Nooij - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie