Cultuur & Media
AVROTROS

Wat je over jezelf kunt leren in tijden van corona

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat je over jezelf kunt leren in tijden van corona

"Ik kom in tijden van corona vijf kilo aan. Ik ben één van die mensen die meer is gaan eten om het 's avonds wat gezelliger te maken. Fascinerend, deze lockdown heeft dus ook een fysiek effect", zegt filosoof en schrijver Stine Jensen in Miss Podcast.

{podcast audio="126823" caption="#65 - Stine Jensen recenseert Kant, en Klaar" }

Het opnieuw uitvinden van je identiteit, dat zou een bijvangst kunnen zijn van deze coronatijd. "Ontdek hoe je tijdens zo'n crisis reageert. Ga je continu nieuwsfeeds bekijken of houd je dat buiten de deur? Wat betekenen sociale contacten voor je en hoe makkelijk gaat het anderhalve meter afstand houden je af? Geeft ruimte aan je gevoelens. Het is een kans tot zelfonderzoek en alles wat je niet bevalt aan jezelf, ga dat onderzoeken."

Volgens Jensen worden we in deze periode teruggeworpen op ons huis, ons lichaam. "Je lijf werkt op een andere manier. Keer terug naar de adem, de basis, ga naar die adem met al je aandacht en bewustzijn."

Durven

Haar levensmotto? "Durven is je evenwicht verliezen, niet durven is jezelf verliezen. Je zult nooit weten hoe het was als je het niet geprobeerd hebt. De mensen die ik bewonder, hebben lef én moed én kwetsbaarheid."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag- tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren via de podcastapps van Apple, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Marcel van Roosmalen
Luister hier naar de aflevering met Marianne Zwagerman

Ster advertentie
Ster advertentie