Cultuur & Media
NTR

Kunststof-presentator Jellie Brouwer ongeneeslijk ziek

foto: Fotograaf: Lilian van Rooij
  1. Nieuwschevron right
  2. Kunststof-presentator Jellie Brouwer ongeneeslijk ziek

Jellie Brouwer, NPO Radio 1-presentator van het kunst- en cultuurprogramma Kunststof (NTR), is ongeneeslijk ziek. Brouwer is sinds het begin van het programma in 2001 één van de vaste presentatoren van Kunststof.

Kunststof stopte gisteravond iets eerder dan normaal, zodat eindredacteur Yvonne Hoksbergen kon reageren op vragen van luisteraars die zich afvroegen waarom de 59-jarige Brouwer al enige tijd niet meer te horen was, en haar misten.

Toelichting

"Met enige regelmaat krijgt Kunststof lieve berichten van luisteraars binnen over waar presentator Jellie Brouwer gebleven is. Dat haar stem, haar interviews gemist worden op radio 1. Wij hebben daar als collega programmamakers nooit iets over gezegd in onze uitzendingen.

Jellie wist begin december vorig jaar dat ze opnieuw ziek was; een zeldzame vorm van kanker. Ze heeft doorgewerkt tot begin februari en nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren.

Er was geen afscheid omdat we samen met haar hoopten dat ze nog een mooie laatste uitzending zou maken. Ze had al eerder een Houdini-act gedaan en was na ziekte in 2017 weer glorieus terug gekomen. Helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald. Ze gaat de laatste fase van haar leven in.

We danken u namens Jellie Brouwer voor alle lieve reacties, de complimenten, het trouwe luisteren. Het doet haar goed te weten dat ze gemist wordt.

Ook als collega-programmamakers missen we haar. Vanaf de start van Kunststof – 22 jaar geleden alweer- is ze een van de vaste presentatoren. Met haar zeer eigen toon, haar smaak en humor wist ze intuïtief vaak tot de kern te komen. Want in elke mens zit een verhaal, ze moest er alleen even naar zoeken."

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie