Cultuur & Media
NTR

Blaudzun: 'Ik ben voor mijn gevoel net begonnen'

foto: Foto: Isolde Woudstrafoto: Foto: Isolde Woudstra
  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun: 'Ik ben voor mijn gevoel net begonnen'

Blaudzun, de artiestennaam van componist en singer-songwriter Johannes Sigmond, is bezig met een indrukwekkende carrière. Zijn eerste album verscheen in 2008 en inmiddels zijn we talloze albums, tours en muziekprojecten verder. In Kunststof vertelt de zanger waar hij staat na 15 jaar muziek maken.

Quote

Ik voel me eerder 33 dan 45 jaar

Blaudzun

Blaudzun zit zo’n 15 jaar in de muziek en werd in oktober 45 jaar. Waar staat hij nu? "Ik ben voor mijn gevoel net begonnen", vertelt de zanger. "Dat gevoel heb ik constant: dat het nog moet beginnen bijna. Ik ben net aan het ontdekken hoe je echt goede songs schrijf en hoe je platen maakt. Ik geniet er ook heel erg van. Maar ik ben nog lang niet daar waar ik wil zijn. Ook niet met optredens. Wat dat betreft voel ik me eerder 33 dan 45 jaar. "

"Ik weet inmiddels wel waar ik heen wil", vervolgt hij. "Tijdens een show en met een plaat. Ik weet wel wat ik kan en ik weet ook hoe ik er moet komen. Alleen, ik ben nog lang niet klaar. Ik wil zo graag nog mooiere dingen blijven maken. Dingen die voor mij in ieder geval heel waarde vol zijn. En dat is het te hopen dat dat voor anderen ook zo kan zijn."

Polke vs Blaudzun, muziek van onbekende herkomst

De zanger maakte een soundtrack voor de nieuwe expositie Polke vs Blaudzun, muziek van onbekende herkomst, nu te zien in het Cobra Museum in Amstelveen. Hij componeerde en produceerde audio voor negen werken van de overleden Duitse kunstenaar Sigmar Polke. Daardoor zijn ze in 3D audio te ervaren.

Blaudzun: "Zo'n soundtrack als deze is een fantastische uitdaging en een hele eer, maar ook heel erg leerzaam en waardevol. Ik denk dat ik veel van wat ik heb geleerd bij het maken ervan weer meeneem."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie