Cultuur & Media

Deze Nederlandse sportvrouwen sierden de cover van Playboy

foto: Playboyfoto: Playboy
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Nederlandse sportvrouwen sierden de cover van Playboy

[AVROTROS] Deze week bereikte ons het nieuws dat Playboybaas Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd is overleden. Inmiddels is hij in besloten kring begraven. Zijn graf bevindt zich naast dat van Marilyn Monroe, die in 1953 op de cover van het eerste nummer van Playboy prijkte.

Het overlijden van Hefner doet menig Playboyfan ongetwijfeld afvragen welke Nederlandse dames ooit de cover sierden. Dat Katja Schuurman en Tatjana Simic die eer meerdere keren kregen toebedeeld is geen nieuws. Maar wist je dat ook diverse sportvrouwen uit de kleren gingen? Een overzicht:

1. Mieke de Boer

(Playboy/ANP)

In 2005 stond Mieke 'Bambie' de Boer op de voorpagina. De dartster liet het jaar ervoor al haar billen zien in Sportweek. Toen was de slogan: 'Alleen in Sportweek geef ik me bloot'. Een jaar later bleek die bewering niet helemaal te kloppen.

2. Tonny de Jong

(Playboy/ANP)

Schaatster Tonny de Jong trok in 2002 haar schaatspak uit voor een shoot in Playboy. Het was tevens het jaar waarin ze, na het WK-Allround, stopte met schaatsen.

3. Mady Tims

(Playboy/ANP)

Korfbal staat nou niet bepaald bekend als de meest 'sexy' sport. De shoot van aanvoerster Mady Tims in 2004 moest de sport van het stoffige imago ontdoen. Zelf zei Tims daarover: "In ons bondsblad was al regelmatig plagerig gesuggereerd dat we in navolging van het Australische damesvoetbalteam een mooie korfbalkalender met knappe speelsters moesten maken om ons stoffige imago te veranderen. Als het dan toch moet gebeuren, moet ik het maar zijn. Ik ben tenslotte niet voor niets aanvoerster.”

4. Stella Jongmans

(Playboy/ANP)

Atlete Stella Jongmans koos er in haar carrière voor om buiten de gebaande paden van de 'sportkluizenaar' te blijven. Onder het motto 'het leven moet wel leuk blijven', liet ze zich in 1996 fotograferen voor Playboy. Jongmans: "Ik wist dat het veel stof zou doen opwaaien, dat vond ik wel grappig."

5. Bettine Vriesekoop

(Playboy/ANP)

Tafeltennis heeft voor velen net zo'n suf imago als korfbal. De shoot van Bettine Vrieskoop in 1995 was dan ook op z'n minst 'verrassend' te noemen. Met ietwat behaarde oksels liet zij zich voor het magazine fotograferen. Ze zei erbij: “Het is een uitdaging, zo van: ik ga naakt en ik ben zo sterk dat ik dat aankan. Onaantastbaarheid, dat wil ik ermee uitdrukken. Dat ik naakt ben en toch onaantastbaar."

Ster advertentie
Ster advertentie