Naar homepage
Cultuur & Media

Natacha Harlequin: 'Ik zou graag nog een keer met Johan Derksen willen praten'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Natacha Harlequin: 'Ik zou graag nog een keer met Johan Derksen willen praten'

Strafrechtadvocaat Natacha Harlequin kijkt met een goed gevoel terug op haar optreden in Veronica Inside, in de speciale uitzending naar aanleiding van een uitspraak van Johan Derksen over Akwasi. "Ik zou graag weten hoe hij het gesprek heeft ervaren en daar hoeft geen camera bij te zijn."

#212 - Natacha Harlequin

In Miss Podcast blikte Harlequin terug op die ene tv-uitzending over racisme, waar 1,7 miljoen mensen naar keken. "Ik ben er met goede intenties heengegaan en er met een goed gevoel weer weggegaan. Ik wilde hem niet tot excuses dwingen of uitspraken ontlokken."

"Voor mij was de missie geslaagd. Ik wilde gewoon een gesprek met hem hebben. Wat ik heb gezien in zijn ogen is dat hij het krenkend vond dat er überhaupt mensen zijn die denken dat hij een ander pijn zou willen doen. En die blik heb ik onthouden."

De veertienduizendste

Geen moment heeft ze getwijfeld of ze daar zou aanschuiven. "Volgens mij was ik de veertienduizendste die gebeld werd, maar er moest een gekleurd persoon zitten en anderen wilden niet, konden niet, of mochten niet van hun management." Welke impact dat tv-optreden heeft gehad? "Ik denk dat we samen iets hebben veranderd, Johan door het gesprek aan te gaan en genuanceerder aan te geven wat hij bedoelde."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Edwin Rutten
Luister hier naar de aflevering met Guido Weijers

Ster advertentie
Ster advertentie