Cultuur & Media
EONOS

Guido Weijers raakt niet uitgepraat over geluk

foto: ANP/KOEN VAN WEELfoto: ANP/KOEN VAN WEEL
  1. Nieuwschevron right
  2. Guido Weijers raakt niet uitgepraat over geluk

Vanaf vandaag reist Guido Weijers weer het land door met zijn Masterclass Geluk, maar verwacht geen avondje cabaret. "Mensen moeten echt alleen komen als ze het onderwerp 'geluk' interessant vinden."

Guido Weijers raakt niet uitgepraat over geluk

Weijers is al een tijd bezig met geluk en zijn uitverkochte theatertour is een beetje een uit de hand gelopen project. "Ik vond dit gewoon een interessant onderwerp. Ik dacht op een gegeven moment: ik wil gewoon dat de hele wereld gelukkig is, misschien moet ik daar eens een show over maken!"

Wetenschappelijk geluk

In zijn masterclass grijpt Weijers terug naar de wetenschap. Hij leest veel boeken over geluk en volgde colleges aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. "Alles wat ik zeg is wetenschappelijk onderbouwd."

Maar is Weijers zelf een beetje gelukkig? "Ik zou mezelf een 9+ geven, dat is hoog hè? Ik vind mijn werk zinvol en mijn leven ook. Daarnaast geniet ik als ik koffie drink, als ik een orgasme heb en als ik bananenkwark eet."

Het hele gesprek met Guido Weijer over geluk bij Langs de Lijn En Omstreken kun je hier terugluisteren:

Video niet beschikbaar

Reinout op zoek naar geluk

Onze verslaggever Reinout Meijer ging voor het gesprek met Weijers de straat op. Hij vroeg de mensen: 'Waar word jij nou gelukkig van?'.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie