Cultuur & Media
AVROTROS

‘Hier woont alleen de tijd' is NPO Radio 1 Non-fictie Boek van de maand maart

foto: eigen fotofoto: eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Hier woont alleen de tijd' is NPO Radio 1 Non-fictie Boek van de maand maart

Het fotoboek Hier woont alleen de tijd van Maarten en Billie Slagboom is het NPO Radio 1 Non-fictie Boek van de Maand. Dat maakt boekenredacteur Emma Louise Diest bekend in het programma Humberto.

Het boek van Maarten Slagboom en zijn dochter Billie is daarmee automatisch genomineerd voor de titel NPO Radio 1 Non-fictie Boek van het Jaar, die in december wordt uitgereikt. Het publiek kan dan stemmen op de maandwinnaars. Diest noemt Hier woont alleen de tijd "een boek zonder woorden maar met meer verhalen dan we kunnen schrijven."

Verstild beeld

Diest is enthousiast over de beelden in het boek. "Iedere foto is een samenkomst van dat wat ooit was en dat wat ons altijd inhaalt. Het verstilde beeld beneemt ons voor even de adem en voordat we het door hebben schrijven we in gedachten de eerste woorden van een eindeloos verhaal."

Maarten Slagboom reageert verheugd op de nominatie voor de boekenprijs. "Zoals Diest het verwoordt, is precies zoals wij het bedoeld hebben. En het is heel eervol om verkozen te zijn."


Andere genomineerden

De top 3 van deze maand wordt compleet gemaakt door Trek van Charlotte Kleyn ("Om trek van te krijgen", aldus Diest) op de derde plaats en Roedel van Guido van Hengel op 2, waarin het verleden van voormalig Joegoslavië uit het oogpunt van een hond wordt bekeken.

Non-fictie maart

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie