Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Interview Kelder met Rutte wordt vast sympathiek, maar weinig confronterend'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Interview Kelder met Rutte wordt vast sympathiek, maar weinig confronterend'

Aankomende zaterdag schuift premier Mark Rutte aan in het NPO Radio 1-programma dr Kelder en Co. Dat doet hij bij presentator en goede vriend Jort Kelder. In het Mediaforum van Spraakmakers bespreken we of een vriendschappelijk gesprek met de premier verstandig is vlak voor de verkiezingen.

Video niet beschikbaar

Tubantia-hoofdredacteur Martha Riemsma denkt van niet. "Dit is sympathiek, leuk en veilig, maar het wordt weinig confronterend."

Volgens de aankondiging is een confronterend interview ook niet het uitgangspunt. "Het wordt een interview zonder hysterie van de besmettingscijfers, hijgerige ic-artsen of de journalistieke fascinatie met de waan van de dag", luidt de omschrijving van de aflevering. Het moet een ontspannen gesprek worden dat een kijkje geeft in de vriendschap van Rutte en Kelder.

Verkiezingen

Het wordt vast een fijn gesprek, denkt Riemsma, maar het is toch "heel wat anders dan ergens een debat aangaan". Ze denkt dat de vriendschap van beide heren een mooi uitgangspunt kan zijn voor een gesprek, maar vindt de timing slecht. "Dit doe je niet vier weken voor de verkiezingen."

Niet verstandig

Schrijver en presentator Kefah Allush vindt het van beide heren "niet verstandig" om dit gesprek nu te houden. "Rutte laadt de verdenking op zich dat hij voor de gemakkelijke weg kiest." Door bij Kelder aan te schuiven lijkt het alsof hij voor een "thuiswedstrijd" kiest, en dat siert de premier niet, vindt Allush.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Jort krijgt als vriend het verwijt dat hij de premier niet doorzaagt." Het is voor het imago van beide heren niet goed, denkt Allush. "Waarom zou je dit doen?"

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Kefah Allush

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie