Cultuur & Media
EONOS

Zanger Son Mieux was bang te stoppen met drugs en alcohol, maar deed het toch

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Son Mieux was bang te stoppen met drugs en alcohol, maar deed het toch

Het nieuwe album van de Haagse band Son Mieux is heel persoonlijk geworden. Het album 'The Mustard Seed' ontstond uit gedichten die zanger Camiel Meiresonne maakte, zo vertelde hij in Langs de Lijn En Omstreken, bijvoorbeeld over zijn angst om te stoppen met drugs en alcohol.

Son Mieux timmert al een paar jaar aan de weg in het popcircuit. De band scoorde dit jaar onder andere een NPO 3FM Megahit en een Topsong op NPO Radio 2. The Mustard Seed is het tweede album van de band.

Voor het album ging Meiresonne bij wijze van spreken 'naakt voor de spiegel staan', zo vertelde hij in de uitzending.

Drank en drugs

Ook is de band een graag geziene gast op festivals. Zoals veel artiesten gebruikte Meiresonne de nodige middelen, maar daar stopte hij mee. Dit was eng, vertelt hij: "De angst om dat aan te gaan was dat ik een groot deel van mijn identiteit eraan ophing. En ik was bang dat ik niet op dezelfde manier op het podium zou kunnen staan als ik ermee stopte." Deze angst leverde Dancing At The Doors Of Heaven op, dat op het nieuwe album staat.

Overigens bleek de angst ongegrond: "Ik sta nu bewuster op het podium, maak alles meer dan ooit mee. En ik heb meer connectie met de band en het publiek." Meiresonne noemt het een 'verslaving' waar hij last van had.

Video niet beschikbaar

Het nummer Will - pt. 1, de openingstrack van het nieuwe album, is een soort lijst met voornemens over hoe Meiresonne zou willen leven. Broer en bandlid Quinten Meiresonne beaamt dit. "Dit nummer geeft het gevoel dat wat ik wil bereiken, bereikbaar is."

De inspiratie van de muziek komt uit vrijwel alle hoeken. Maar disco is wel bepalend voor de onderkant van alle songs. Door disco worden de liedjes dansbaar en hoopvol. Met die gedachte is de naam van het album, The Mustart Seed ontstaan. Dat staat voor een klein zaadje wat uitgroeit tot iets groots.

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie