Cultuur & Media
NTRVPRO

Hoe Anna tegen de statistieken in haar droombaan najoeg

foto: DOCS
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Anna tegen de statistieken in haar droombaan najoeg

De nieuwste aflevering van Docs volgt de 21-jarige Anna die documentairemaker wil worden. Het is een strijd tegen de cijfers, want volgens de statistieken is de kans groter dat zij in een vicieuze cirkel van criminaliteit en opsluiting terecht komt, dan dat zij een succesvolle filmmaker wordt.

#93 - Anna's Tweede kans - DOCS

Anne heeft namelijk twee jaar lang vastgezeten in een forensische jeugdkliniek. Een jeugdgevangenis. Nu mag ze het laatste deel van haar straf thuis uitzitten, onder voorwaarden. Zo moet ze iedere ochtend dat ze de deur uitgaat, rechtsaf slaan. Half september hoopt ze weer een vrij vogeltje te zijn én aan haar opleiding tot documentairemaker te beginnen.

Podcastmaker Inge ter Schure volgt Anna in de periode dat ze haar leven weer op te rails probeert te krijgen. Hoe gaat Anna om met de oordelen van de mensen bij haar uit het dorp? Lukt het haar om niet terug te vallen en gaat ze haar droom om documentairemaker te worden verwezenlijken?

DOCS

Iedere week brengt DOCS persoonlijke, indringende documentaires over zeer uiteenlopende onderwerpen. Soms actueel, soms tijdloos, altijd bijzonder. De documentaires van DOCS zijn onder andere te horen in de NPO Luister app, of via de website of app van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie