Cultuur & Media
EONOS

Stef Bos en Trijntje Oosterhuis gaan samen muziek maken

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos en Trijntje Oosterhuis gaan samen muziek maken

Over niet al te lange tijd duiken Stef Bos en Trijntje Oosterhuis samen de studio in om muziek te maken. Die afspraak maakten ze samen in Langs de Lijn En Omstreken. "Dat is bij dezen afgesproken. Dan gaan we samen iets schrijven!"

Waar Stef Bos te gast was om over zijn nieuwe seizoen van het programma 'Serenade van Stef' te praten, presenteerde Trijntje Oosterhuis haar nieuwe album met het repertoire van de Amerikaanse componist Burt Bacharach. Dat is alweer het derde deel van de reeks.

De vraag in Langs de Lijn En Omstreken was hoe goed beide artiesten elkaar eigenlijk kenden. Waarop Oosterhuis zei: "Ik ben een grote fan van Stef. Mijn wens is om samen nog een keer een lied te maken, of dat hij een liedje voor mij wil schrijven."

Stef Bos liet zich dat geen twee keer zeggen: "Ik zou dat heel graag doen. Dat is dan bij deze afgesproken, wij gaan samen iets schrijven."

Serenade

De Papa-zanger nam in de uitzending alvast een klein aanloop. Op de vraag van presentator Joram Kaat maakte Bos een serenade voor Trijntje Oosterhuis, die hij live ten gehore bracht: "Ik hoor haar heel graag zingen, dus heb zes regels geschreven die in mijn kop rondgingen."

Als ze zingt kan ze woorden laten vliegen,
voorbij de horizon van dit lage land.
Ze haalt je uit jezelf en uit de tijd weg,
en steekt het uitgebluste vuur in de brand.
Ze zingt je naar de hemel, ook als die er niet is.
En dat kan alleen de stem van Trijntje, die zichzelf geworden is

Luister en kijk hier naar het resultaat:

Ster advertentie
Ster advertentie