Cultuur & Media
AVROTROS

'Een flutstuk', vindt Sylvain Ephimenco van het Volkskrant-artikel over NOS Sport

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een flutstuk', vindt Sylvain Ephimenco van het Volkskrant-artikel over NOS Sport

"Zevenduizend woorden waarin voornamelijk één persoon aan het woord komt, met een verhaal van jaren geleden", zegt schrijver Sylvain Ephimenco in MISCHA! over het artikel van de Volkskrant over de redactiecultuur bij NOS Sport. De krant tekende onder meer het verhaal op van Aïcha Marghadi, oud-presentator van het programma.

#226 - Sylvain Ephimenco - MISCHA!

Marghadi vertelt in het Volkskrantartikel over de werksfeer op de redactie van NOS Sport. Ephimenco: "Een presentatrice die een cake bracht die niet werd gegeten, en Jack van Gelder die een opmerking maakt vanuit zijn badkuip". Volgens Ephimenco een "flutstuk".

'Het is vijftien jaar geleden, en dan breng je dat zo prominent'

In het artikel wordt ook een affaire aangehaald die Tom Egbers had met een stagiaire. Als die is beëindigd begint de presentator haar te pesten en te intimideren. Ephimenco: "Het is vijftien jaar geleden, en dat breng je dan zo prominent. Je maakt iemand kapot." Hij noemt de oproep om je te melden als je ook te maken hebt gehad met ongepast gedrag in de media "klikken". "Wat is dat voor journalistiek? Ik vind dat ze niet objectief publiceren."

#226 - Sylvain Ephimenco - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie