Cultuur & Media
KRO-NCRV

Kritiek op Angela de Jong: 'Business as usual'

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Kritiek op Angela de Jong: 'Business as usual'

Flinke kritiek op Angela de Jong deze week. Wat vindt ze daar zelf van? "Dat is business as usual. Ik sta wel vaker in de floprubriek van de Volkskrant. Van Marcel van Roosmalen weet ik dat die dolverliefd op mij is."

Ze staat in de floprubriek van de Volkskrant, Marcel van Roosmalen besteedde uitgebreid aandacht aan haar in zijn column en in Spraakmakers Mediaforum uitte ook Gijs Groenteman zijn ongenoegen. "Gijs Groenteman, ik vind het heerlijk dat ik sinds gisteren weet dat hij altijd op de bank zit als ik op televisie ben: oh daar is ze weer hoor, ze kan helemaal niks!"

Video niet beschikbaar

'Volkskrant, jullie tellen niet mee'

Voor De Jong is de kritiek gesneden hoek. Ze weet ook uit welke hoek het komt. "Volkskrant, ik weet jullie tellen totaal niet mee op het gebied van meningen over televisie." Het is niet voor niets dat de Volkskrant nu eerst online publiceert en vervolgens in de krant. "Dat doe ik ook en ze weten dat dat werkt."

Betaald of niet?

Gisteren schreef de hoofdredacteur van het AD dat de 'hardnekkige roddel' dat De Jong betaald krijgt voor haar televisieoptredens een grapje is van Mediacourant en dat we dat niet serieus moeten nemen.

"Maar waarom plaatsen jullie dan de dag daarvoor een ingezonden brief. Waarvan ze weten dat ze meneer of mevrouw die dit heeft geschreven dikke vette onzin heeft. Dat vind ik toch een beetje raar van een kwaliteitskrant."

Geen recensent

Inhoudelijk is het commentaar op De Jong dat ze niet objectief kan zijn, door bijvoorbeeld afgelopen maandag bij Jinek aan tafel te zitten en vervolgens over hetzelfde programma een column te schrijven. "Maar welke columnist ken jij die objectief is?"

De Jong is naar eigen zeggen televisiecolumnist en géén recensent. "Als jij mij recensent wil noemen, prima. Maar noem mij een column waarin ik positief ben geweest over iemand die dat niet verdiende. En noem mij een moment waarop ik het heb laten liggen om kritiek te hebben op Jeroen Pauw."

Te veel Angela?

Gaat het dan niet te veel over Angela de Jong? "Ik verbaas mij enorm over de obsessie die sommige mensen met mij hebben. Ik zou zeggen, vooral doorgaan want mijn columns worden beter gelezen dan ooit."

Het Mediaforum met Sjirk Kuijper, Angela de Jong en Goos de Boer

Ster advertentie
Ster advertentie