Cultuur & Media
AVROTROS

Humberto Tan woest op column Angela de Jong

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Humberto Tan woest op column Angela de Jong

Humberto Tan heeft vanmiddag in zijn programma Humberto op NPO Radio 1 gereageerd op een column van Angela de Jong over de nieuwe talkshow Op1. In deze column bespreekt de tv-recensent het EO-presentatieduo Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Humberto vindt de column 'Racistisch en vrouwonvriendelijk'.

Humberto over column Angela de Jong

"Angela schrijft en ik citeer letterlijk: 'Tijs en Giovanca. Ik was van te voren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast. Maar daar hadden ze in de voorbereiding op geanticipeerd. Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had'"

Tan: 'Ik was woest'

"Hiermee impliceert ze eigenlijk, omdat Giovanca donker en vrouw is, dat ze van tevoren had bedacht dat ze dienend zou zijn. Ik was woest. Dit is niet alleen vrouwonvriendelijk, het is ook racistisch. Zij beoordeelt haar op haar uiterlijk en haar sekse. Op basis daarvan oordeelde ze dus al vooraf: 'dat is een dienende rol voor Giovanca'. Wat is dat voor column?"

De Jong heeft 'Verknipt wereldbeeld'

De column kwam ter sprake omdat Frits Barend en Rob Goossens te gast waren om te praten over de nieuwe talkshows die sinds deze week te zien zijn bij respectievelijk NPO 1 (Op1) en RTL4 (Jinek). Tan krijgt bijval van Goossens en zegt dat De Jong een 'verknipt wereldbeeld' heeft.

Angela de Jong was vrijdagmorgen te gast in Spraakmakers op NPO Radio 1. Hier reageerde ze op de kritiek die ze deze week over haar heen kreeg. "Business as usual", zei ze in het Mediaforum.

Humberto op NPO Radio 1

Humberto Tan hoor je iedere vrijdagmiddag van 14:00 -16:00 uur op NPO Radio 1 met zijn programma 'Humberto'.

Ster advertentie
Ster advertentie