Cultuur & Media

Traditie tijdens de feestdagen: familiegesprekken in Kunststof

NTR
foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Traditie tijdens de feestdagen: familiegesprekken in Kunststof

Elk jaar houdt Kunststof traditiegetrouw familiegesprekken in de week van kerst tot en met oudjaarsavond. Bekenden uit de kunst, cultuur en media: van broers, tot stellen en van moeders met dochters tot vaders met zonen We sluiten het jaar af cabaretier Peter Pannekoek. Hij verzorgt dit jaar de oudejaarsconference op NPO1. Het eerste gesprek van vorige week is al terug te luisteren.

Moeder Anet Bleich en dochter Natascha van Weezel

Moeder Anet Bleich en dochter Natascha van Weezel, beiden journalist, kennen het politieke perscentrum Nieuwspoort van binnenuit. Samen schreven ze dit jaar het boek De Houdgreep waarbij Bleich vertrok vanuit het standpunt dat rechts-populistische politici door de media geweerd mogen worden, terwijl van Weezel op haar beurt geen links-activistisch geluid wilde laten horen. De twee vrouwen kropen naar elkaar, om op een middenweg uit te komen. Hoe blikken zij terug op afgelopen jaar?

Anet Bleich en Natascha van Weezel, journalisten

Maandag 27 september - Tangarine, folkduo

Sinds hun twaalfde schrijven de identieke tweelingbroers Arnout en Sander Brinks samen liedjes, met invloeden van hun muzikale helden Simon & Garfunkel en Bob Dylan. Het folkduo was een jaar lang de huisband van de Wereld Draait Door. Dit jaar bracht Tangerine haar nieuwe EP uit: You.

Dinsdag 28 december – Yentl Schieman & Yannick van de Velde, cabaretiers

Yentl Schieman is onderdeel van cabaretduo Yentl en de Boer. Yannick van de Velde is de helft van Rundfunk. Dit theater-echtpaar moest afgelopen jaar nieuwe wegen zoeken naar het publiek, met een televisieserie en acteerwerk. Samen hebben ze een dochter, een kerstkind.

Woensdag 29 december – Frank & Remko Kraaijeveld, zanger en culinair fotograaf

Frank Kraaijeveld is zanger van de Bintangs, de oudste band van Nederland. Zoon Remko Kraaijeveld is culinair fotograaf. Dit jaar won hij met zijn foto voor BBQ Feast on Fire een internationale Pink Lady Food Photographer of the Year-award, de meest prestigieuze prijs in zijn soort.

Donderdag 30 december – Peter Pannekoek, cabaretier

Peter Pannekoek debuteert dit jaar als oudejaarsconferencier. In de voorstelling Nieuw Bloed neemt hij het hedendaagse Nederland onder de loep. Met zijn laatste voorstelling Later was alles beter won hij de Neerlands Hoop cabaretprijs.

Deze week is Kunststof te horen tussen 20:00 - 21:00 uur op NPO Radio 1.

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie