Cultuur & Media

George Groot onderzoekt de staat van de liefde
NTR

foto: George Grootfoto: George Groot
  1. Nieuwschevron right
  2. George Groot onderzoekt de staat van de liefde

George Groot schreef al meer dan driehonderd (cabaret)liedjes. Hij is tekstdichter en cabaretier en werd bij het grote publike bekend als lid van de cabaretgroep 'Don Quischocking'. Nu trekt hij samen met onder andere Adelheid Roosen langs de theaters met de voorstelling 'Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors'. In Kunststof vertelt George Groot over de voorstelling en de liefde.

Quote

Als je niets uit bron haalt dan droogt hij op

George Groot

Groot vertelt wat hij heeft geleerd van zijn rol in het toneelstuk: "ik denk dat ik de dingen zeg die ik wil zeggen en de dingen waarvan ik denk dat niemand er wat aan heeft zeg ik niet. Dan is er altijd nog wél iets dat ik toch dan zeg en waarvan ik daarna denk, oh gelukkig dat ik het toch gezegd heb. Ik denk dat ik me ergens toch laat weerhouden. Dat ik dingen achter de schermen houd. En door wat er gebeurt in de repetities word ik uitgenodigd om te denken, ik zeg dit even toch. En dan denk ik, hey dat had ik niet gedacht van mezelf."

De belangrijkste liefdesles

In de voorstelling onderzoeken de makers de verschillende lagen rond liefde en intimiteit. Wat is voor Groot de grote les over liefdesverhoudingen? "Het klinkt gewichtig, maar dat is echt de uitspraak van wijze meester uit Inda: als je niets uit bron haalt dan droogt hij op. Dat is met liefde precies hetzelfde. Als je het gevoel van liefde niet blijft onderhouden dan droogt het op. Je moet je er bewust van blijven, er iets mee doen, dan blijft het stromen."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie