Cultuur & Media
MAX

Philip Freriks op Corsica: 'De burgemeester heeft net mondkapjes gebracht'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Philip Freriks op Corsica: 'De burgemeester heeft net mondkapjes gebracht'

Philip Freriks beleeft de coronacrisis in quarantaine vanuit zijn vakantiehuis op Corsica. Daar legt hij de laatste hand aan de MAX-serie In de voetsporen van de bevrijding over 75 jaar bevrijding van Nederland, maar dat werk is nog niet zo makkelijk in quarantaine.

Video niet beschikbaar

Dat vertelde Philip Freriks zondag op De Perstribune van MAX. Freriks besloot naar Corsica af te reizen om daar te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Net op dat moment brak de coronacrisis in al zijn hevigheid los en dus zit Freriks nog altijd op het Franse eiland. "De burgemeester is mijn buurman en heeft net mondkapjes gebracht", zegt Freriks daarover.

Strenge maatregelen

Toen de coronacrisis uitbrak moest Freriks nog enkele voice-overs inspreken voor de serie In de voetsporen van de bevrijding. Alleen kan hij nu niet naar de studio in het stadje Bastia vanwege de strenge quarantainemaatregelen.

Om naar buiten te mogen heb je een briefje nodig en om naar de studio te mogen moet die brief ondertekend en gestempeld zijn, 'maar in Nederland heeft niemand meer een stempel!' zegt Freriks.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Slimste Mens

Philip Freriks is bekend als anchor van het NOS Journaal. Daarvoor was hij jarenlang Frankrijk-correspondent voor verschillende media. Als jonge student maakte hij de studentenopstand van 1968 in Parijs van dichtbij mee.

Tegenwoordig is Freriks vooral bekend van de populaire quiz De Slimste Mens. "Dat is iets wat ik met steeds meer plezier doe. Ook met Maarten van Rossem. In de coulissen voeren wij veel gesprekjes en die mis ik nu wel een beetje."

De tv-serie In de voetsporen van de bevrijding is elke zaterdagavond om 20:35 uur te zien op NPO 2.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie