Cultuur & Media
NTR

De musea zijn weer open: dit is er allemaal te zien

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De musea zijn weer open: dit is er allemaal te zien

Wekelijks zijn er tientallen programma's, optredens en voorstellingen uit alle uithoeken van de culturele sector online te zien. Nu de musea weer open mogen is er ook offline van alles te beleven. Kunststof Maandag deelt een gids met tips van mooie programma's en tentoonstellingen, zodat je niets hoeft te missen.

Agenda - Tentoonstellingen

T/m 26 september – Engelenkeel, Berlinde De Bruyckere – Bonnefanten museum Maastricht

Met in het Bonnefanten Musuem in Maastricht de tentoonstelling Engelenkeel. Het werk van Berlinde de Bruyckere heeft in deze tijd, waarin ons lichaam een bedreiging is geworden, alleen maar aan kracht gewonnen.

T/m 24 oktober – Bruce Nauman – Stedelijk Museum Amsterdam

En tot en met 24 oktober in het Stedelijk Museum in Amsterdam, een groots overzicht van één van de meest invloedrijke kunstenaars van het moment: Bruce Nauman.

T/m 15 augustus - Voices of Fashion - Centraal Museum Utrecht

En in het Centraal Museum van Utrecht: een antwoord op de witte blik in de mode. Voices of Fashion. De door Afaina de Jong wervelend vormgegeven tentoonstelling is nog te zien t/m half augustus.

Agenda - Optredens

Vanaf 10 juni - The Mad King – Opera Today

Toch nog live in het theater: The Mad King van Opera2day en het New European Ensemble. Over een man in isolatie, die zijn verstand driegt te verliezen. Onder meer te zien in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

10 juni - Matteo Myderwyck - TivoliVredenburg

Matteo Myderwck geeft vier concerten in TivoliVredenburg, live voor publiek. Van free-jazz, tot neoklassiek en elektronica, de muzikale alleskunner trapt op 10 juni af met de muziek die hij componeerde voor de film Aquarela.

11 juni – In my solitude - Joyce DiDinato – Concertgebouw Amsterdam

Ook het Concertgebouw in Amsterdam gooit de deuren weer open, met een optreden van stersopraan Joyce DiDonato. In haar programma In my solitude weet ze klassieke muziek en jazz naadloos te met elkaar te verbinden.

11 t/m 20 juni – Het imaginaire Eiland - Oerol – online festival

Voor de parel van het Noorden, het Oerol festival, komen de versoepelingen te laat. En dus zal het festival net als vorig jaar alleen online te bezoeken zijn. Met opnieuw als thema: Het imaginaire eiland. Vanaf 11 juni.

12 juni 20.30 – Luka – De Doelen – online concert

En - tot slot - ook nog online: de dromerige elektropop van Luka. Op 12 juni, 20:30 uur, live vanuit de Doelen in Rotterdam.

Kunststof Maandag

Kunststof biedt twaalf maandagen het podium aan artiesten voor wie presentaties, premières en plannen door corona niet door kunnen gaan. Elke week een andere hoofdgast, over dromen, ambities en samenwerking en een liveoptreden of performance.

Kunststof Maandag wordt iedere maandag om 19.30 uur uitgezonden op NPO Radio 1 en op NPO 2 Extra.

Kunststof Maandag met Thekla Reuten, Janne Schra en Huub van der Lubbe - Kunststof

Kunststof

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie