Cultuur & Media
AVROTROS

Deze muziek streamt Nederland in de coronacrisis

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze muziek streamt Nederland in de coronacrisis

Naar welke muziek luisteren we in de coronacrisis? Spotify-baas Wilbert Mutsaers weet als geen ander wat in deze tijd de veranderde behoeftes aan muziek en podcasts zijn. "Het is echt veranderd. Je ziet minder dance en meer akoestisch", zegt Mutsaers tegen Humberto Tan in zijn programma Humberto.

Video niet beschikbaar

Opvallend is dat nummers over afstand houden van elkaar, ineens veel meer worden beluisterd. Don't Stand So Close To Me van The Police is de afgelopen weken 135 procent meer gestreamd. "Ik denk niet dat de makers verwacht hadden dat het hierbij zou passen", zegt Mutsears lachend. "Ook work-out muziek wordt veel meer geluisterd. Om thuis te sporten bijvoorbeeld."

Nederland

Een nummer dat er in Nederland op dit moment echt uitspringt is 17 Miljoen Mensen door Davina Michelle en Snelle. Vandaag staat dit nummer op 1 in de belangrijkste hitlijst van Nederland. Een kort liedje, als eerbetoon aan alle hulpverleners.

Je hebt de video's ongetwijfeld voorbij zien komen vanuit Italiƫ of Spanje. Mensen gaan 's avonds op hun balkon staan en maken samen met hun buurt muziek. Een heel populair liedje op dit moment daar is Abbracciame van Andres Sannino, wat 'omhels me' betekent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie