Cultuur & Media
WNL

Hoogleraar Marjan Olfers: 'Laat Commissariaat voor de Media voortouw nemen in onderzoek DWDD'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoogleraar Marjan Olfers: 'Laat Commissariaat voor de Media voortouw nemen in onderzoek DWDD'

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) moet het voortouw nemen in het onderzoek naar de misstanden op de redactie van het televisieprogramma DWDD. Dat zei hoogleraar sport en recht Marjan Olfers in Sven op 1. "Je wilt zoveel als mogelijk onafhankelijk onderzoek doen, maar je hebt altijd een opdrachtgever nodig", aldus de hoogleraar. "Als het Commissariaat zich nu aanbiedt: why not?"

Hoogleraar Marjan Olfers: 'Laat Commissariaat voor de Media voortouw nemen in onderzoek DWDD'

Volgens Olfers is het ook de taak van het Commissariaat 'om de waakhond van de media te zijn'. Inmiddels is bekend dat de NPO opdrachtgever blijft van het onderzoek, ondanks de eerdere kritiek. Dat gebeurt volgens de NPO in goede samenspraak met het ministerie van OCW. In het geval dat de NPO opdracht geeft, stelt Olfers dat je aan de voorkant 'heel veel borgen' moet inbrengen. "Als je ook zelfkritisch wilt zijn, dan betekent dat ook dat mensen die een rol hebben gespeeld zo min mogelijk invloed kunnen uitoefenen."

Olfers gaf daarnaast aan dat haar onderzoeksbureau dit onderzoek niet zal gaan uitvoeren. "Je moet altijd zuiverheid creëren. Ik uit me nu over deze onderzoeken in de media, en dat betekent dat je ook geen partij moet zijn."

Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers (23 november 2022) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie