Cultuur & Media
AVROTROS

Wouter Hamel annuleert zijn concerten in Azië nog niet vanwege coronavirus

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter Hamel annuleert zijn concerten in Azië nog niet vanwege coronavirus

De singer-songwriter treedt regelmatig op in Zuid-Korea. Zo ook in mei, maar Hamel heeft tot nu toe nog geen concerten afgezegd in die landen vanwege het coronavirus. Dat vertelde hij in Miss Podcast.

{podcast audio="125080" caption="#36 - Wouter Hamel recenseert Alle wegen leiden naar Morricone" }

"Ik laat het afhangen van de concertorganisatie waar ik al elf jaar mee werk. Ik zou ook als artiest kunnen zeggen dat ik niet wil dat er meer dan tienduizend mensen voor mij samenkomen en risico lopen, maar zij zijn zo goed op de hoogte dat ik het hen laat bepalen." Hoewel hij een slecht voorgevoel heeft, hoopt hij dat de concerten doorgaan. "Ik zou het heel erg missen als ik een jaar niet naar Zuid-Korea zou kunnen."

Wouter Hamel over coronavirus

Sorry, ken ik jou?

Hemmel, zo noemen ze hem in Zuid-Korea. En als hij daar optreedt, wordt hij begeleid door beveiligers om de gillende fans het hoofd te kunnen bieden. In Nederland daarentegen kan hij nog steeds ongestoord over straat lopen.

"Ik kwam Linda de Mol tegen op de rode loper en ik werkte toen met haar samen voor Linda's Zomerweek, dus ik zei 'Hee Linda' en zij zei: 'Sorry, ken ik jou?' Dus zij herkende me al niet, kun je nagaan, en zij was een collega!"

Magic Mike

Momenteel is Hamel bezig met een EP die zich speciaal op de Aziatische markt richt. Hoe anders zijn muziek dan klinkt? Niet veel anders, "wel bevatten die liedjes een mol dur-akkoord, een wat droeviger akkoord."

Zijn manier van optreden in Zuid-Korea verschilt wél heel erg van die in Nederland. Zijn baard gaat eraf, dat sowieso. En dansjes, heel veel dansjes. "Niet normaal. Ik doe daar soms dingen dat ik bij mezelf denk: 'Waar ben ik mee bezig? Is dit Magic Mike?' Er is nog net geen windmachine."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een bestaande podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Google en op de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Rob Kamphues.
Luister hier naar de aflevering met Ntjam Rosie.

Ster advertentie
Ster advertentie