Cultuur & Media

Leuk vakantie-uitje: griezelen bij dino’s in Schiedam

KRO-NCRV
foto: Jurassic Kingdomfoto: Jurassic Kingdom
  1. Nieuwschevron right
  2. Leuk vakantie-uitje: griezelen bij dino’s in Schiedam

Hoe vermaak je je kinderen gedurende de lange schoolvakantie die deze week is begonnen? Het tijdelijke dinopark Jurassic Kingdom, met meer dan dertig levensgrote en bewegende dino’s, biedt de hele maand juli een spectaculair dagje uit. Verslaggever Ruben van Haften ging voor het nachtprogramma Fris! alvast een kijkje nemen in Schiedam, waar de thema-expositie afgelopen weekend werd geopend. Daar sprak hij met bezoekers en Naz Kabir, een van de bedenkers van het park.

Ook voor dino-experts

Dinosaurussen spraken altijd al tot de verbeelding, maar sinds de eerste Jurassic Park-film van Steven Spielberg in 1993 uitkwam, is de dino-gekte helemaal niet meer weg te denken. Onlangs kwam het vijfde deel in deze filmserie uit: Jurassic World: Fallen Kingdom.

Veel kinderen zijn dol op dino’s, want lekker groot en angstaanjagend, maar ook voor dino-experts valt er veel te beleven. Dinosaurussen vertellen veel over het verleden en leren ons ook de tegenwoordige tijd beter te begrijpen: de ecosystemen, het klimaat, de manier waarop onze planeet zich heeft ontwikkeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer over Jurassic Kingdom

Het park Jurassic Kingdom in Schiedam is nog geopend tot en met zondag 29 juli. Op de website vind je alle informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie