Cultuur & Media
NOS

Jouw gedicht over 2020 op NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Jouw gedicht over 2020 op NPO Radio 1

Hoe was 2020 voor jou? Een jaar dat ook voor jou vermoedelijk werd gedomineerd door corona. Waar het de eerste twee maanden het nog ging over een virus ver weg in Azië. We hadden toen nog geen idee hoe corona ons jaar zou bepalen.

Video niet beschikbaar

Thuiswerken, zelf-quarantaine, scholen dicht, scholen weer open. Horeca dicht, toen weer open en daarna toch weer dicht. Klappen voor de zorgmedewerkers, een discussie over de economie versus gezondheid. Maar ook; drukke winkelstraten, mensen die halsoverkop door de overheid werden teruggevlogen vanuit verre landen en vliegtuigen die daarna aan de grond bleven staan. 2020 was een jaar als geen ander.

Stuur ons jouw gedicht over 2020

Op 31 december blikken wij met jou terug op dit afgelopen jaar van 9.30 uur tot 16.00 uur en daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Net als voorgaande jaren zal namelijk Ronald Giphart vanuit de NPO Radio 1 studio jullie gedichten voordragen. Inspireert dit jaar jou tot een gedicht? (Het mag trouwens ook een sonnet, een limerick, een light verse, een haiku of een ballade zijn.) Stuur het dan naar ons! Dat kan via dichterop2020@radio1.nl of via onderstaand contactformulier. En wellicht horen we jouw gedicht op 31 december op NPO Radio 1 bij Het Geluid van 2020.

{rsform 35}

Het Geluid van 2020

In Het Geluid Van 2020 blikken we in 6,5 uur terug op nieuwsjaar 2020. Presentatoren Natasja Gibbs, Niels Heithuis, Mischa Blok en Toine van Peperstraten praten met gasten uit het nieuws over onder meer de coronapandemie, de economische crisis, maar ook de strafzaak tegen Harvey Weinstein en de Black Lives Matter-protesten. Ook komen uiteraard de belangrijkste sportevenementen voorbij. Luister op 31 december, tussen 9.30 uur en 16.00 uur NPO Radio 1 voor Het Geluid Van 2020.

Ster advertentie
Ster advertentie