Cultuur & Media
VPRO

Van Londen tot Venezuela: de mooiste reportages volgens Chris Kijne

foto: IM bij Grenfell Tower (ANP)foto: IM bij Grenfell Tower (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Londen tot Venezuela: de mooiste reportages volgens Chris Kijne

De verslaggevers van Bureau Buitenland waren het eerste half jaar weer overal. Presentator Chris Kijne tipt vier reportages die indruk op hem maakten.

1. Grenfell Tower: de familie Abebe verloor alles

Londens grootste tragedie sinds de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt de brand in de woontoren Grenfell Tower, waarbij in ieder geval 80 doden vielen, in de Britse pers omschreven. De familie Abebe overleefde de brand. In het eerste deel van een tweeluik spreekt Rik Delhaas met de Ethiopische Nederlander Abraham Abebe. Door de brand verloor hij alles.

Reportage: Familie Abebe overleefde de brand in Grenfell Tower

2. Vluchtelingen in de woestijn

Een groep Syrische vluchtelingen zit muurvast in niemandsland tussen Algerije en Marokko. Op het heetst van de dag nadert het kwik de 40 graden. Saskia Houttuin en Abdou Bouzerda spreken de vluchtelingen en bellen met familie en omwonenden, die de Syriërs met man en macht proberen vrij te krijgen.


Bron: Facebook Figuig Photograpie

Kafka in de Sahara

3. Gewelddadige strijd tegen drugshandel

Op de Filipijnen voert president Rodrigo Duterte een drugsoorlog zonder genade. Al meer dan 8000 vermeende drugsdealers en -gebruikers kwamen om door buitengerechtelijke executies. En als het aan Duterte ligt, is zijn gewelddadige strijd tegen de drugshandel nog lang niet ten einde. In Bureau Buitenland een reportage uit de Filipijnse hoofdstad Manila van Rik Delhaas en Byan Bocar.

Reportage: drugsoorlog houdt de Filipijnen in zijn greep

4. Schaarste en hyperinflatie

Lange rijen voor de winkel, lege schappen bij de supermarkt. Venezuela is synoniem geworden voor schaarste en hyperinflatie. Maar de Venezolanen zijn vindingrijk geworden om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Edwin Koopman reisde naar de hoofdstad Caracas, en leerde de tips & tricks van het leven in een schaarste-economie.

Overleven in Venezuela

Ster advertentie
Ster advertentie