Cultuur & Media
AVROTROS

Jeangu Macrooy: 'Het Songfestival is voor mij geslaagd als ik win'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy: 'Het Songfestival is voor mij geslaagd als ik win'

"Ik geloof dat ik mijn beste song nog niet geschreven heb." Zanger Jeangu Macrooy vertrouwt erop dat zijn inzending voor het Songfestival minstens zo goed zal zijn als Grow. Dat zegt hij in Miss Podcast.

#159 - Jeangu Macrooy - Miss Podcast

Op 16 mei had Jeangu in Ahoy moeten staan tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Toen hij in maart hoorde dat het niet doorging, kon hij het nog naast zich neerleggen. "Pas toen we in mei waren en ik in mijn hoofd nog wist: vandaag zouden we voor het eerst gaan repeteren en dat soort dingen. Al die agendapunten die in mijn hoofd voorbijkwamen die dagen, toen pas had ik dat ik dacht, dat is wel echt heel jammer. Wat het extra jammer maakt is dat het gewoon heel goed ging met de voorbereidingen."

Beste nachtprogramma

Miss Podcast is genomineerd voor een Radiofreak Award in de categorie beste nachtprogramma. Stem hier op Miss Podcast.

Nieuw lied

Voor het Songfestival van 2021 moet een nieuw nummer komen. Hoe groot is de kans dat het beter is dan Grow, de inzending van 2020? "Ik geloof altijd dat ik mijn beste song nog niet heb geschreven. Maar ik zoek ook in andere hoeken van mijn sound om het volgende ding te maken."

"Ik zei eerst, ik ga niet met het Songfestival in mind schrijven, dat doe ik niet als het gaat om inspiratie. Maar als ik iets heb gemaakt, zoals laatst in de studio, hadden we het er wel even over. Is dit dan een kandidaat voor het Songfestival? Ik was daar niet van overtuigd, dus dat weet ik ook wel van, het is het nog niet."

"Soms voel je aan alles, dit is iets wat net iets bijzonderder is dan de andere dingen die ik heb geschreven de afgelopen periode. Dat was toen met Gold zo, dat was met High on you zo, dat was met Grow sowieso ook zo. Dat kun je niet forceren, dat gebeurt gewoon."

Universeel

Of een lied goed scoort hangt volgens Jeangu ook af van de presentatie op het podium. "Ik denk dat er iets universeels in moet zitten. Het maakt in principe niet uit wat. Maar ik denk dat de mensen die op die avond naar de televisie kijken aan jou moeten zien dat het een echt verhaal is. En het gevoel moeten hebben dat ze het herkennen. Want uiteindelijk zijn het de universele dingen die ons allemaal binden."

Macrooy is heel resoluut als het gaat om wanneer het Songfestival voor hem geslaagd is. "Als ik win."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Kluun
Luister hier naar de aflevering met Evi Hanssen

Ster advertentie
Ster advertentie