Naar homepage
Cultuur & Media

Vernieuwde nachtprogrammering NPO Radio 1

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vernieuwde nachtprogrammering NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 klinkt vanaf 1 januari 2019 een vernieuwde nachtprogrammering. Doordeweeks is er elke nacht op hetzelfde tijdstip hetzelfde programma te horen.

Het VPRO-programma Nooit Meer Slapen blijft gehandhaafd tussen 00.00 uur en 02.00 uur op elke doordeweekse nacht. Nooit Meer Slapen is inmiddels vijf jaar een verankerd cultureel programma om de nacht in te luiden.

Aansluitend volgt het programma Focus van de NTR, met speciale aandacht voor wetenschappelijk nieuws en de actualiteit van de geschiedenis. En met hoogtepunten van NPO Radio 1 uit de dagprogrammering.

Focus wisselt elke week van presentator. Vier jonge presentatoren zijn bij toerbeurt te horen tussen 02.00 uur en 04.00 uur. Het zijn: Rose Heijnen, Steven Smit, Mirte van der Drift en Jacob de Vries

Gaan! is de nieuwe extra vroege ochtendshow van BNNVARA tussen 04.00 en 06.00 uur op elke doordeweekse dag. Samen met luisteraars bespreekt Morad El Ouakili, een nieuwe aanwinst voor NPO Radio 1, verhalen over de dag die komen gaat. Op vrijdag is Wouter Bouwman de gastheer in Gaan!

Morad komt van FunX waar hij tien jaar een radioprogramma maakte samen met Shay Kreuger. "Ik heb er zin in. Gesprek met de luisteraar is voor mij een drijfveer om radio te maken", aldus Morad.

Nachtzuster verhuist naar het weekend

Astrid de Jong verhuist met haar programma Nachtzuster naar het weekend. Zij heeft in de negen jaar op NPO Radio 1 een grote fangroep aan luisteraars opgebouwd. Astrid de Jong: "Het programma draait niet om mij, maar om de mensen die ’s nachts iets willen vragen, vertellen, leren of gewoon lekker willen luisteren. Dus iedereen mag het weten: je bent welkom in de vrijdagnacht met al je vragen en antwoorden."

Dit is de Zondag

In de vroege uurtje van het weekend brengt de EO Dit is de Zaterdag en Dit is de Zondag. Op zaterdag is het een panel van jonge journalisten en deskundigen die verhalen uit de weekendkranten bespreken. Op zondagochtend staat het panel in het teken van zingeving en religie. Presentatie van beide programma’s is in handen van Lynda Hessel en Willem de Gelder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het overzicht van de nachtprogramma’s op NPO Radio 1 met ingang van 2019:

• Doordeweeks van 00.00 – 02.00 uur: Nooit Meer Slapen met Pieter van der Wielen (VPRO)

• Doordeweeks van 02.00 tot 04.00 uur: Focus (NTR)

• Doordeweeks van 04.00 tot 06.00 uur: Gaan! De Extra Vroege Ochtendshow met Morad El Ouakili (BNNVARA)

• Zaterdag van 02.00 - 06:00 uur: Nachtzuster met Astrid de Jong (Omroep MAX)

• Zaterdag van 06.00 - 07.00 uur: Dit is de Zaterdag (EO)

• Zondag 00.00 - 01.30 uur: Onze Man in Deventer met Özcan Akyol (BNNVARA)

• Zaterdag van 01.30 tot 02.00 uur: De Krokante Leesmap met Roelof de Vries (BNNVARA)

• Zondag van 02.00 tot 04.00 uur: Wat het daglicht niet verdragen kan (NPO Campus ism NTR)

• Zondag van 04.00 tot 06.00 uur: Fris! met Emily de Wilt (KRO-NCRV)

• Zondag van 06.00 tot 07.00 uur: Dit is de Zondag met Lynda Hessel en Willem de Gelder (EO)

• Maandag 00.00 – 02.00 uur: Zwarte Prietpraat met Prem Radhakishun (PowNed)

Ster advertentie
Ster advertentie