Cultuur & Media
MAX

Gijs Groenteman: 'Omgaan met kritiek één van de moeilijke dingen in het leven'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Gijs Groenteman: 'Omgaan met kritiek één van de moeilijke dingen in het leven'

Journalist Gijs Groenteman scoort met zijn podcasts en doet dat nu ook op tv. Samen met Marcel van Roosmalen is het tweede seizoen van Media Inside begonnen op NPO 3. Hoewel Groenteman veel lof krijgt voor zijn werk doet kritiek hem nog altijd veel. "Omgaan met kritiek vind ik echt één van de moeilijke dingen in het leven."

Dat zei Groenteman zondag op De Perstribune van MAX. "Ik trek het me altijd aan. Eerst kom ik er tegen in verzet en word ik nukkig en bokkig en als het eenmaal gezakt is weeg ik het of het terechte kritiek is en dan doe ik er al dan niet wat mee." Toch ziet Groenteman zelf wel in dat sommige kritiek ook terecht is. Bijvoorbeeld bij het lezen van de autocue in seizoen één van Media Inside. "Dat probeer ik te verbeteren." Wel is Groenteman zelfverzekerd als het gaat om zijn interviews.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Talitha Muusse

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Media Inside baarde Talitha Muusse opzien met een uitspraak over de talkshow Op1. Muusse beweerde, op een vraag van BBB-Kamerlid Caroline van der Plas, dat er vanuit de politiek druk is uitgeoefend op de rol die Muusse vervulde als presentatrice van Op1.

Gijs Groenteman luisterde er vol verbazing na. "Als het zo is gegaan is vind ik het a opmerkelijk dat politieke partijen zich überhaupt uitspreken en b dat de omroep dit doorgeeft." Groenteman denkt wel dat Muusse de waarheid sprak. "Ik zou niet weten waarom ze het zou verzinnen." WNL-baas Bert Huisjes reageerde in het AD en noemde het verwijt 'absurd'. Muusse's oude werkgever KRO-NCRV wilde niet reageren op de berichten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Podcasts

Gijs Groenteman zijn hart ligt bij interviewen. Dit doet hij op NPO Radio 1 in het programma Kunststof, maar hij scoort met name met podcasts. Zo maakt hij met boezemvriend Teun van de Keuken de podcast Teun & Gijs vertellen alles, scoorde hij met een podcast over Harry Bannink en interviewde hij mensen voor een podcast van de Volkskrant in de archiefkast daar. De podcast met Van de Keuken is zo succesvol dat ze er nu geld mee verdienen. "Ik verdien er een redelijk maandsalaris mee."

Ster advertentie
Ster advertentie