Cultuur & Media
AVROTROS

Natasja Gibbs: 'Het Meldpunt voor racisme en disciminatie in de media was te radicaal'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Natasja Gibbs: 'Het Meldpunt voor racisme en disciminatie in de media was te radicaal'

Uitnodigingen van talkshows om te komen praten over diversiteit slaat Natasja Gibbs tegenwoordig liever af. Ze ziet zichzelf als journalist en presentator en laat het personeelsbeleid graag aan een ander over. "Misschien ben ik een beetje cynisch of moegestreden op dat vlak", zegt ze in MISCHA!.

#469 - Natasja Gibbs: 'Regeringsleiders, have a heart!' - MISCHA!

De programmamaker richt zich liever op andere zaken. "Ik wil er zijn voor de jonge generatie die er nu is, er lopen zoveel toffe, diverse talenten rond. Daar steek ik graag mijn energie in."

Meldpunt voor racisme en discriminatie in de media

In 2020 was Gibbs een van de initiatiefnemers van het meldpunt voor racisme en discriminatie in de media. Dat meldpunt kwam er uiteindelijk niet - en dat vindt ze niet erg. "Het was te radicaal, en het bleek makkelijker aan te pakken met bestaande organisaties. Veel mensen waren ook bang dat het een soort snitch-punt werd: dat iedereen op de werkvloer op eieren ging lopen."

Gibbs schoof aan vanwege haar nieuwe podcastserie Wiels de moordzaak. De serie vertelt het verhaal van de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao. Gibbs werkte ten tijde van de moord op het eiland en reist er weer naar terug om met nabestaanden en betrokkenen te spreken.

#469 - Natasja Gibbs: 'Regeringsleiders, have a heart!' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie