Cultuur & Media
MAX

Henry Schut brengt 'Langs de Lijn'-muziek uit op LP- en CD-box

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Henry Schut brengt 'Langs de Lijn'-muziek uit op LP- en CD-box

Henry Schut is al jaren het gezicht van Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een belangrijk onderdeel van het programma is naast de sport, de muziek die er gedraaid wordt. Op een lp klinkt die muziek volgens Schut nog veel beter, "het geluid van een lp is veel zuiverder", zegt hij in De Perstribune.

Video niet beschikbaar

Als het ultieme Langs de Lijn-nummer noemde hij 'Easy Lover' van Phil Collins en Philip Bailey, maar nieuwe liedjes zoals van Duncan Laurence zijn ook populair. "Op een lp wordt een liedje van nu een heel ander liedje. Het klinkt zo mooi, alsof je in een studio zit waar de instrumenten live voor je gespeeld worden." Bij De Perstribune liet Schut een paar nummers horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nu presenteert Schut Radio Tour de France. Volgens hem zit er ook nog een verschil in de muziek tussen Langs de Lijn en Radio Tour de France: "Die muziek is wat zomerse en wat Franser."

Herinneringen aan spannende 'vier uur-moment'

Henry Schut presenteert Langs de Lijn al sinds 2005. Als kleine jongen beleefde hij er al mooie momenten mee op de achterbank bij zijn ouders. "Het was de tijd zonder telefoon en apps dus je kon de standen nergens anders volgen."

Een moment dat nog altijd herinneringen oproept is het 'vier uur-moment' zoals Schut het zelf noemt. "Om vier uur kwam dat verdraaide journaal er tussendoor, een kwartier voordat alle wedstrijden eindigden. Dat zorgde voor enorme spanning. Als je daarna die tune hoorde wist je pas of er iemand ergens gescoord had."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Henry Schut

Ster advertentie
Ster advertentie