Cultuur & Media
MAX

Daphne Deckers wilde op 'gedachtenvakantie' in coronatijd

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Daphne Deckers wilde op 'gedachtenvakantie' in coronatijd

Daphne Deckers had genoeg van alle negativiteit van corona en besloot op zoek te gaan naar leuke plekjes in Nederland. Samen met tips om het thuis gezelliger te maken maakte ze het boek Uitwaaien dat inmiddels is verschenen. "Alles was negatief, ik had zin in iets positiefs."

Video niet beschikbaar

Dat zei Deckers zondag op De Perstribune van MAX. Deckers begon dichtbij huis en ging steeds een stapje verder voor haar boek. "Ik ben begonnen in huis. Hoe kan je gezonder leven? Beter slapen? Beter eten? Maar ook de inrichting van het huis komt langs. Wat zijn daarin kleine dingen die je kan doen? Vervolgens ben ik de tuin in gegaan. Ook voor een circulaire economie." Daarnaast ging Deckers op zoek naar leuke plekken in Nederland. "Ik heb bij bekenden gevraagd waar zij graag naartoe gaan. Daar is een lijstje uit ontstaan en dat is het boek geworden."

Alleskunner op het scherm

Daphne Deckers is naast schrijver ook bekend als presentatrice, model en actrice. Zo speelde ze in 1997 als Bondgirl in de James Bond-film Tomorrow Never Dies. Een mooie tijd voor Deckers die ook tot grappige situaties leidde. "Ik kwam aan op de set en stelde me aan acteur Jonathan Pryce voor als zijn pr-agent in de film, maar hij dacht dat ik echt zijn pr-vrouw was die hem één of ander interview aan kwam smeren." Deckers kent haar tekst uit de film ook nog helemaal uit haar hoofd. Ze heeft er lange tijd goed contact aan overgehouden met Bond-acteur Pierce Brosnan. "Ik heb nog jaren een Kerstkaart van hem gehad. Echt een ontzettende leuke man."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wimbledon

Door corona kon het afgelopen jaar niet doorgaan, maar elk jaar gaat Daphne Deckers met haar man Richard Krajicek naar het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon. Aangezien Krajicek Wimbledon won in 1996 mogen zij altijd in de Royal Box zitten. "Dat is werkelijk ieder jaar weer een ongelofelijk evenement. We zitten elkaar ieder jaar aan te kijken van hoe zijn we hier terecht gekomen. Het is geen glitter en glamour maar juist heel erg chic."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Daphne Deckers

Ster advertentie
Ster advertentie