Cultuur & Media
AVROTROS

Matthijs van Nieuwkerk na corona: 'Het was een grote teleurstelling, ik kon bijna niet geloven dat ik ziek was'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Matthijs van Nieuwkerk na corona: 'Het was een grote teleurstelling, ik kon bijna niet geloven dat ik ziek was'

Het was een flinke domper voor Matthijs van Nieuwkerk. Na een succesvolle aftrap van zijn nieuwe programma Matthijs Gaat Door op oudjaarsavond bleef een vervolg uit nadat hij besmet bleek met het coronavirus. Maar inmiddels is hij beter en gaat Matthijs écht door.

Twee weken was Matthijs van Nieuwkerk afwezig nadat hij positief was getest. "Ik kon bijna niet geloven dat ik ziek was. Ik had een snotneus, was wat grieperig, maar dat was het. Het werd gelukkig ook niet erger", vertelde hij in Humberto.

Steigers

Hij nam geen enkel risico en lag onder de wol om te voorkomen dat de situatie zou verergeren. "Ik hoor toch bij de risicogroep, maar morgen ben ik gewoon weer in topvorm." Ondanks de milde klachten voelde Van Nieuwkerk toch veel frustratie: "Het was een grote teleurstelling. Alles stond letterlijk en figuurlijk in de steigers. Dan zit ik me thuis echt te verbijten."

Zaterdagavond wordt de langverwachte tweede aflevering van Matthijs draait door uitgezonden. Van Nieuwkerk ontvangt André van Duin en de aanwezige muzikanten brengen een ode aan David Bowie. "We maken ons bijzonder kwaad over de film Stardust over David Bowie. Die film is zo ontzettend slecht. Dat mag je die man niet aandoen. We nemen wraak op die film."

Matthijs Gaat Door is morgen om 21:40 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Matthijs

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie