Cultuur & Media

Corona TV gaat viral in quarantainetijd

foto: Corona TVfoto: Corona TV
  1. Nieuwschevron right
  2. Corona TV gaat viral in quarantainetijd

Ongemakkelijk, geestig en (heel) licht erotisch. Het is de succesformule van Corona TV van Jamie en Steven Kazàn.

De twee plaatsen sinds het begin van de coronacrisis dagelijks een video waarin ze "een trucje" doen. Jamie zegt niets in de video's en Steven gebruikt haar als zijn assistente. De interactie tussen de twee is geestig en ongemakkelijk.

"Het is ergens ook heel herkenbaar voor stelletjes die met z'n tweeën in één huis zitten. We beelden met de video's uit dat je een beetje gek wordt van elkaar", vertelt Jamie, die in een interview met NPO Radio 1-collectief Alicante dus prima kan praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jamie en Steven brainstormen elke dag over een nieuwe truc en een nieuw onderwerp voor de video's die allemaal rond de één minuut duren. Dat valt niet mee, geven ze toe. "Op een gegeven moment zijn m'n trucjes wel op", lacht Steven.

Stukje positiviteit

Maar het gaat ook niet om de trucjes. Het gaat volgens het koppel gewoon om het brengen van een stukje positiviteit. "Er zijn al genoeg mensen die zich heel serieus nemen in deze tijd. Wij brengen nu de andere kant."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is Alicante?

Dit is een bijdrage van het nieuwe NPO Radio1-collectief Alicante. De verhalen die deze redactie maakt kunnen op alle NPO Radio1-kanalen verschijnen. Online, live op de radio, op social media en als podcast. Onderzoekende, spannende en soms brutale journalistieke verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed. Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in moet duiken? Stuur ons dan nu een bericht via Instagram (@NPORadio1) of mail naar alicante@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie