Cultuur & Media
AVROTROS

Herman Pleij: 'Matthijs van Nieuwkerk is gewoon ontzettend goed'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Herman Pleij: 'Matthijs van Nieuwkerk is gewoon ontzettend goed'

"Matthijs van Nieuwkerk is de enige die het aandurft het draaiboek te laten vallen. Daar wijkt hij zeer spontaan vanaf, en dan neemt het gesprek een heel andere wending. Daar moet je ervaring en aanleg voor hebben - en dat heeft hij", zegt Herman Pleij in MISCHA!.

#329 - Herman Pleij: 'Matthijs van Nieuwkerk is ontzettend goed' - MISCHA!

Pleij schoof geregeld aan bij De Wereld Draait Door om over geschiedenis, religie, kunst, cultuur en samenleving te praten. Volgens Pleij is Van Nieuwkerk "gewoon ontzettend goed". "Er is niets dodelijker voor een gesprek dan een presentator die de indruk wekt niet naar je antwoord te luisteren." Dat Van Nieuwkerk die kunst wél beheerst, maakt dat de gesprekken bij DWDD boeiend waren, zo stelt Pleij. "Ik vind dat het beroep presenteren erg onderschat wordt."

Hectische sfeer

De emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde zegt na het Volkskrantartikel over Van Nieuwkerk "een beetje anders" naar hem te kijken. "Ik heb dat nooit geweten, en dat zeggen de meeste mensen die daar te gast zijn geweest. Je zag wel dat er een hectische sfeer was, maar dat hoort erbij natuurlijk."

#329 - Herman Pleij: 'Matthijs van Nieuwkerk is ontzettend goed' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie